Artistieke projectpartners

 

 

Artistieke projectpartners

De Kinder Matteüs werkt met een vaste groep artistieke projectpartners: LUSTR, Hans van de Veerdonk (Muziekschool Amsterdam) en Rinus Sprong (DeDDDD).

LUSTR organiseert, ontwikkelt en promoot uiteenlopende projecten op het gebied van maatschappelijk relevante thema’s, cultuur en erfgoed. Gedreven door een sterke inhoud werkt LUSTR in opdracht en op eigen initiatief. 

Muziekschool Amsterdam
Hans van de Veerdonk, verantwoordelijk voor de educatieve inschoolse projecten bij de Muziekschool Amsterdam, ontwikkelde het lesmateriaal voor de Kinder Matteüs en coacht eventueel de leerkrachten en/of vakdocenten die de voorbereidende lessen op de basisscholen geven. Hans is de ontwikkelaar van de lange leerlijn ZingZo! Deze leerlijn is opgezet om het zangonderwijs op scholen voor primair onderwijs te verbeteren. In deze methode maken kinderen kennis met diverse stijlen van muziek. Naast zijn werkzaamheden bij de Muziekschool Amsterdam is hij ook werkzaam als hoofdvakdocent methodiek primair onderwijs aan het conservatorium van Amsterdam. In het verleden is hij als klassiek zanger 10 jaar lid geweest van de Nederlandse Bachvereniging en heeft als zodanig veel ervaring opgedaan met de Matthäus Passion. 

Rinus Sprong - choreograaf
Na een korte opleiding op de kleinkunst en dansacademie begon hij zijn carrière bij het Nederlands Dans Theater II. Zijn unieke carrière gaat van hedendaagse dans, via rollen in klassiek ballet naar musical en theaterproducties in binnen- en buitenland. Rinus choreografeerde ook voor de live shows van SYTYCD en tevens voor de succesvolle theater tour. In 2008 kreeg hij samen met Thom Stuart de ‘Culturalisprijs’ van de stad Den Haag.

Zowel Thom als Rinus werden landelijk bekend doordat zij in 2011 en 2012 als klassiek choreograaf meededen bij The Ultimate Dance Battle op RTL 5 en de finale haalden. Hierdoor kreeg ballet als populaire dansvorm een positieve push bij het grote publiek. In 2013 ontvingen zij uit handen van Han Ebbelaar en Alexandra Radius (Dansersfonds’79) de Prijs der Verdienste voor hun werk als ambassadeurs van de dans. 

Rinus wordt ondersteund door zijn assistent Michaël Häfliger. Michael heeft in 2015 de rol van één van de dansers op zich genomen tijdens de live-uitvoeringen in Den Haag, Rotterdam en Den Bosch.